Przedmiot zamówienia
1.1 Rodzaj zamówienia: Usługa
1.2 Opis przedmiotu zamówienia: Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu z uwzględnieniem diet i kaloryczności.
Przedmiot zamówienia obejmuje: Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu z uwzględnieniem diet i kaloryczności zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ – opis przedmiotu zamówienia tj zapewnienie całodziennej, codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziałach: Oddział Chorób Płuc i Gruźlicy oraz Oddział Medycyny Paliatywnej - świadczenie usług kompleksowego całodziennego i codziennego żywienia pacjentów Zamawiającego.
Usługa będzie realizowana przez 7 dni w tygodniu, łącznie z dniami wolnymi i świętami.
Wykonawca musi zapewnić wyżywienie zgodne z normami zalecanymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego oraz wg aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (jednolity tekst - Dz. U. 2019 poz. 1252 z późn.zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej z 30 kwietnia 2004 r., L 139/1), a także z zasadami dobrej praktyki, wg systemu HACCP, z uwzględnieniem właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, ich odpowiedniej jakości, zróżnicowania, walorów smakowych i estetycznych oraz temperatury.
W przypadku zmiany obowiązujących przepisów dotyczących żywienia w podmiotach leczniczych Wykonawca zobowiązany jest do dostosowania produkcji i dostawy posiłków do nowych wymagań bez dodatkowych opłat ze strony Zamawiającego.
ŻYWIENIE PACJENTÓW OBEJMUJE:
Zapewnienie codziennej kompleksowej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Zamawiającego w ilości średnio 60 osób dziennie.
Liczba posiłków dla wszystkich diet to 3 posiłki dziennie: śniadanie, obiad i kolacja, natomiast dla diety łatwo strawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 5 posiłków dziennie. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczenia dodatku białkowego do kolacji dla diety bogatobiałkowej (zawartość białka w dodatku białkowym powinna wynosić ok 10 gram/ pacjenta).
Obiad na wszystkich oddziałach składa się z zupy i drugiego dania.
Zupa mleczna na śniadanie codziennie planowana jest tylko na Oddziale Medycyny Paliatywnej i odcinku 1/1 Oddziału Chorób Płuc i Gruźlicy. Zamiast zupy mlecznej na dietę łatwo strawną z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów wymagany jest jogurt naturalny(150 g) z musli (50g).
Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia większej ilości posiłków w sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa państwa, zwiększonego napływu rannych i chorych, epidemii, katastrof. W takich sytuacjach Wykonawca będzie pakować posiłki i napoje w pojemniki jednorazowe wraz z sztućcami.
1.3. Kod CPV Wspólnego Słownika Zamówień:
55520000-1 - usługa dostarczania posiłków
55321000-6 - usługa przygotowania posiłków
15894220-9 - posiłki szpitalne
Załącznik | Data pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
ogloszenie-o-zamowieniu_1322.pdf | 2020-06-29 14:26:23 | 406.82 KB |
zalaczniki-do-siwz-nr-2--3--4--6--8_1692.doc | 2020-06-29 14:26:23 | 124.50 KB |
siwz_1324.pdf | 2020-06-29 14:26:29 | 9.62 MB |
zalacznik-nr-1-do-siwz---opis-przedmiotu-zamowienia_1538.pdf | 2020-06-29 14:26:31 | 11.21 MB |
zalacznik-nr-7---formularz-wyliczenia-ceny_1791.odt | 2020-06-29 14:26:32 | 10.10 KB |
zalacznik-nr-5-do-siwz---projekt-umowy_1335.pdf | 2020-06-29 14:26:33 | 8.03 MB |
zalacznik-nr-5-do-siwz---projekt-umowy_1749.pdf | 2020-06-29 14:27:30 | 8.03 MB |
zalacznik-nr-7-formularz-wyliczenia-ceny_1844.odt | 2020-06-29 14:28:01 | 10.10 KB |
pytania-i-odpowiedzi_1774.pdf | 2020-07-06 13:09:09 | 1.58 MB |
ogloszenie-o-zmianie-ogloszenia_1150.pdf | 2020-07-07 14:28:03 | 207.09 KB |
pytania-i-odpowiedzi-2_1766.pdf | 2020-07-07 14:28:04 | 3.26 MB |
informacja-z-publicznego-otwarcia-ofert_1729.pdf | 2020-07-10 13:49:40 | 711.77 KB |
informacja-o-wynikach-postepowania-—-na-str_1431.pdf | 2020-07-20 14:18:57 | 685.54 KB |
ogloszenie-o-udzieleniu-zamowienia_1509.pdf | 2020-08-28 13:54:05 | 298.96 KB |
Wersja | Data | Zmodyfikowane przez |
---|---|---|
Wersja 1 | 2020-06-29 14:29:06 | Joanna Jakubiec |
Wersja 2 | 2020-07-06 13:09:14 | Joanna Jakubiec |
Wersja 3 | 2020-07-07 14:28:24 | Joanna Jakubiec |
Wersja 4 | 2020-07-10 13:49:55 | Joanna Jakubiec |
Wersja 5 | 2020-07-20 14:19:01 | Joanna Jakubiec |
Wersja 6 aktualna | 2020-08-28 13:54:13 | Joanna Jakubiec |