Biuletyn Informacji Publicznej
Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu

PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTARCZANIE CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA CHORÓB PŁUC W ORZESZU Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI ZP/PN/7/2020


Autor dokumentu: Joanna Jakubiec
Osoba publikująca: Joanna Jakubiec Data publikacji: 2020-06-29 14:29:06
Osoba modyfikująca: Joanna Jakubiec Data modyfikacji: 2020-08-28 13:54:13
Wyświetleń dokumentu: 2120

Przedmiot zamówienia

1.1 Rodzaj zamówienia: Usługa

1.2 Opis przedmiotu zamówienia: Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu z uwzględnieniem diet i kaloryczności.

Przedmiot zamówienia obejmuje: Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu z uwzględnieniem diet i kaloryczności zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ – opis przedmiotu zamówienia tj zapewnienie całodziennej, codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziałach: Oddział Chorób Płuc i Gruźlicy oraz Oddział Medycyny Paliatywnej  - świadczenie usług kompleksowego całodziennego i codziennego żywienia pacjentów Zamawiającego.

Usługa będzie realizowana przez 7 dni w tygodniu, łącznie z dniami wolnymi i świętami.

Wykonawca musi zapewnić wyżywienie zgodne z normami zalecanymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego oraz wg aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (jednolity tekst - Dz. U. 2019 poz. 1252 z późn.zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej z 30 kwietnia 2004 r., L 139/1), a także z zasadami dobrej praktyki, wg systemu HACCP, z uwzględnieniem właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, ich odpowiedniej jakości, zróżnicowania, walorów smakowych i estetycznych oraz  temperatury.

W przypadku zmiany obowiązujących przepisów dotyczących żywienia w podmiotach leczniczych Wykonawca zobowiązany jest do dostosowania produkcji i dostawy posiłków do nowych wymagań bez dodatkowych opłat ze strony Zamawiającego.

ŻYWIENIE PACJENTÓW OBEJMUJE:

Zapewnienie codziennej kompleksowej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Zamawiającego w ilości  średnio 60 osób dziennie.
Liczba posiłków dla wszystkich diet  to 3 posiłki dziennie: śniadanie, obiad i kolacja, natomiast dla diety łatwo strawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 5 posiłków  dziennie. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczenia dodatku białkowego do kolacji dla diety bogatobiałkowej (zawartość białka w dodatku białkowym powinna wynosić ok 10 gram/ pacjenta).
Obiad na wszystkich oddziałach składa się z zupy i drugiego dania.

Zupa mleczna na śniadanie codziennie planowana jest tylko na Oddziale Medycyny  Paliatywnej i odcinku 1/1 Oddziału Chorób Płuc i Gruźlicy. Zamiast zupy  mlecznej na dietę łatwo strawną z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów wymagany jest jogurt naturalny(150 g) z musli (50g).

Wykonawca  zobowiązuje się do zapewnienia większej ilości posiłków w sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa państwa, zwiększonego napływu rannych i chorych, epidemii, katastrof. W takich sytuacjach Wykonawca będzie pakować posiłki i napoje w pojemniki jednorazowe wraz z sztućcami.

1.3. Kod CPV Wspólnego Słownika Zamówień:

55520000-1           - usługa dostarczania posiłków

55321000-6           - usługa przygotowania posiłków

15894220-9           - posiłki szpitalne

Załączniki do pobrania
ZałącznikData plikuRozmiar pliku
ogloszenie-o-zamowieniu_1322.pdf2020-06-29 14:26:23406.82 KB
zalaczniki-do-siwz-nr-2--3--4--6--8_1692.doc2020-06-29 14:26:23124.50 KB
siwz_1324.pdf2020-06-29 14:26:299.62 MB
zalacznik-nr-1-do-siwz---opis-przedmiotu-zamowienia_1538.pdf2020-06-29 14:26:3111.21 MB
zalacznik-nr-7---formularz-wyliczenia-ceny_1791.odt2020-06-29 14:26:3210.10 KB
zalacznik-nr-5-do-siwz---projekt-umowy_1335.pdf2020-06-29 14:26:338.03 MB
zalacznik-nr-5-do-siwz---projekt-umowy_1749.pdf2020-06-29 14:27:308.03 MB
zalacznik-nr-7-formularz-wyliczenia-ceny_1844.odt2020-06-29 14:28:0110.10 KB
pytania-i-odpowiedzi_1774.pdf2020-07-06 13:09:091.58 MB
ogloszenie-o-zmianie-ogloszenia_1150.pdf2020-07-07 14:28:03207.09 KB
pytania-i-odpowiedzi-2_1766.pdf2020-07-07 14:28:043.26 MB
informacja-z-publicznego-otwarcia-ofert_1729.pdf2020-07-10 13:49:40711.77 KB
informacja-o-wynikach-postepowania-—-na-str_1431.pdf2020-07-20 14:18:57685.54 KB
ogloszenie-o-udzieleniu-zamowienia_1509.pdf2020-08-28 13:54:05298.96 KB

Historia dokumentu
WersjaDataZmodyfikowane przez
Wersja 1 2020-06-29 14:29:06Joanna Jakubiec
Wersja 2 2020-07-06 13:09:14Joanna Jakubiec
Wersja 3 2020-07-07 14:28:24Joanna Jakubiec
Wersja 4 2020-07-10 13:49:55Joanna Jakubiec
Wersja 5 2020-07-20 14:19:01Joanna Jakubiec
Wersja 6 aktualna 2020-08-28 13:54:13Joanna Jakubiec